• darkblurbg
    Kinderdagverblijf 't HUMMELHÛÛSKE!

Wat neemt een hummeltje mee?

Reservekleding, slaapzak, indien nodig een knuffel en/of een speen, pyjama, slofjes en fles. Wij maken u erop attent dat het belangrijk is dat u overal de naam van uw kind noteert.

't Hummelhûûske verstrekt

Alle verzorgingsproducten zoals bijvoorbeeld: luiers, billendoekjes, zalf.
Met betrekking tot de voeding zie het hoofdstuk; smakelijk eten.

Sssssst...'t hummeltje gaat slapen 

In 't Hummelhûûske hebben we drie slaapkamers, baby's en peuters slapen apart. Voor de baby's stemmen we de rust- en slaaptijden af op de thuissituatie. De peuters die nog slaapbehoefte hebben gaan om ongeveer 12:30 uur naar bed.

Ook voor de oudere kinderen die niet meer naar bed gaan proberen wij een rustmoment in te bouwen. Bijvoorbeeld samen een boekje lezen, puzzelen, rustige werkjes aan tafel, etc.

Ieder kind heeft zijn 'eigen' bedje. Op dagdelen dat hij/zij er niet is, wordt het bedje gedeeld met een ander kind. In verband met de veiligheid gebruiken wij geen dekbedjes maar dekentjes voor kinderen vanaf 2 jaar. Kinderen tot 2 jaar slapen in een slaapzak. Baby's slapen in rugligging. Indien een baby in de buikligging slaapt, dienen ouders hiervoor een formulier te ondertekenen.

Heeft uw kind thuis een knuffel en/of een speen die voor het kind vertrouwd is, geef deze dan mee. Muziekdoosjes zijn in het Hummelhûûske aanwezig. Ieder kind dient van thuis een slaapzak mee te brengen. Het spreekt voor zich dat wij het beddengoed regelmatig verschonen en hoofddoekjes iedere dag.

Smakelijk eten!!!

Door 't Hummelhûûske worden de volgende producten verstrekt: fruit, tussendoortjes (crackers, koekjes, etc.), broodmaaltijd, melk/yoghurt, limonadesiroop. Wij zorgen voor een zo gezond en gevarieerd mogelijk aanbod. Flesvoeding dient van thuis meegenomen te worden, evenals het groentehapje voor kinderen tot 1 jaar.

Op het kinderdagverblijf wordt geen snoep/zoetigheid (suikers en kleurstoffen) verstrekt. Dit om rekening te houden met alle wensen en eventuele allergieën. Dit geldt ook voor traktaties met verjaardagen. Hartige hapjes mogen wel, zoals bijvoorbeeld: kaas, worst, chips en dergelijke. Een traktatie is vrijblijvend en hoeft niet altijd iets eetbaars te zijn. Voor ideeën of suggesties kunt u terecht bij de pedagogisch medewerkers.

Het samen eten en drinken is een gezellig en sociaal gebeuren. Het vindt plaats in de huiselijke sfeer. We gaan gezamenlijk aan tafel en zingen een liedje om elkaar smakelijk eten te wensen. De pedagogisch medewerkers eten gezamenlijk met de kinderen aan tafel. Dit om de huiselijke sfeer te bevorderen.

Mag uw kind om bepaalde redenen iets niet eten of drinken, maak dit dan kenbaar aan de pedagogisch medewerkers.